Стоичков: Не бих се включил в президентската надпревара

Исках лично да проследя днешния вот на недоверие, който е от особено значение за България, заяви Христо Стоичков след края на гласуването, предаде репортер на Информационна агенция КРОСС.

Стоичков: Не бих се включил в президентската надпревара
Както по-рано КРОСС съобщи, футболистът наблюдава дебатите и вота от балконите на Парламента. Стана ясно, че Стоичков е тук по лична инициатива, но с помощта на депутата от ГЕРБ Емил Димитров. Христо Стоичков заяви, че не би се включил в президентските и местните избори и допълни, че „другарите от другата партия са пуснали този слух". Той уточни, че е свързан със спорта и винаги ще работи в тази посока.
 
Футболистът оцени дебатите като „много шум за нищо" и призова опозицията да остави министрите да вършат работа. Според Стоичков „трябва да се гради, а не да се плюе". Той припомни амбициите на кабинета да построят поне три стадиона. Българите трябва да се обединят, както стана през 1994 г. , заключи футболистът. Според него вътрешният министър е показал увереност и спокойствие по време на обсъжданията днес, защото „приказва, когато има факти".