Инициативи в община Добричка по повод Международния ден на детето

Празничната програма в Община Добричка по повод Международния ден на детето - 1 юни ще започне с фестивал под мотото "Заедно сме по-силни".

Инициативи в община Добричка по повод Международния ден на детето

Фестивалът се осъществява по проект  „Детска академия за толерантност в община Добричка“, по процедура „Подкрепа за предучилищното възпитание и подготовка на деца в неравностойно положение“ по Оперативна програма ,,Наука и образование за интелигентен растеж“ 2014-2020 г., съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейските структурни и инвестиционни фондове, който ще се проведе на 26.05.2017 г. от 10.00 ч. в Народно читалище „Димитър Минчев -1896 г.“село Паскалево, община Добричка.



На 30. 05 от 10:30 часа в Народно читалище „Груди Филипов-1940 г.“, село Божурово, община Добричка ДГ „Слънчице“ с. Божурово ще отпразнва с концерт  50-годишния си юбилей.

Във всички 30  детски градини на територията на община Добричка, Международният ден на детето ще бъде отбелязан с   тържества, съвместно проведени с родителите на децата и местната общественост на 01.06.2017 г. от 10.00 ч. На празника децата ще покажат наученото  в детските танцови и театрални ателиета по проект „Детска академия за толерантност в община Добричка“, който се осъществява попроцедура „Подкрепа за предучилищното възпитание и подготовка на деца в неравностойно положение“по Оперативна програма ,,Наука и образование за интелигентен растеж“ 2014-2020 г., съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейските структурни и инвестиционни фондове. Ще бъдат подредени изложби от рисунки, макети, табла, изработени от децата в ателиетата по приложни изкуства по Проекта.