Граждански форум "Добрич в бъдеще време" ще се проведе в неделя

Целта на уникалното за града ни събитие е да се представят работещи идеи за развитието на Добрич и региона и да се обсъдят възможностите за практическата им реализация.

Граждански форум "Добрич в бъдеще време" ще се проведе в неделя

Граждански форум "Добрич в бъдеще време" ще се проведе на 28 май, неделя, от 10 до 17 часа в младежки център "Захари Стоянов". Името на инициативата бе избрано след онлайн гласуване. Събитието е организирано от граждански организации и граждани и е подкрепено от Община Добрич.



В първата част, до обяд, ще има презентации от типа TED Talks, а следобед ще се оформят модерирани панели по отделните теми, презентирани преди това, в които ще се дискутират различните възможности. На края групите ще представят своята работа в пленарна сесия на форума.

Презентатори и техните теми ще са Димитър Събев – "Икономика на периферията: производство, консумация, развитие", Румен Драганов – "Туризмът като (не)осъществена мечта за един град", Аспарух Коев – "Как да пре-създадем ИТ индустрията в Добрич - използвайки ресурсите от София и чужбина", Надежда Пампорова – "Граждански инициативи за екологична и общностна отговорност - Еко селище ДоброЖънци", Мария Шишкова – "Трябва ли ни "щастлива звезда", за да успеем", Николина Димитрова – "Роля на медиите за развитието на общността".

Водещ на форума ще бъде добричлията Георги Енчев - от дуета Румънеца и Енчев.

Поканени са всички граждани на Добрич.

Планира се събитието да се провежда ежегодно.