Книга на млад добрички автор в ръцете на директор на ЮНЕСКО

"Следобедна усмивка" на Александър Петров в ръцете на директора за Европа по въпросите на науката и културата в ЮНЕСКО.

Книга на млад добрички автор в ръцете на директор на ЮНЕСКО

Александър Петров, който издаде миналата година със спомоществователството на община Добрич своята първа поетична книга "Следобедна усмивка", участва в XI Международен фестивал на поезията "Славянска прегръдка" във Варна. Той се организира от Славянска академия с президент Елка Няголова, Община Варна, Икономически университет - Варна, Съюз на българските писатели, Синдикат на българските учители. За значимостта на този форум говори фактът, че тази година той се проведе под патронажа на Ирина Бокова  – генерален директор на ЮНЕСКО. Нейното приветствие беше прочетено на откриването лично от Ана-Луиза Томпсън-Флорес - директор за Европа по въпросите на науката и културата в ЮНЕСКО.



На открита сцена концерт под надслов "Поезия в петолиние" изнесоха поетите, които са автори и изпълнители на песни Александър Петров, Анна Тураносова (Литва), Давор Гргулич (Хърватия). Към тях се присъедини и Стефани Маринова от Студио за поп-рок певци "Сарандев" при Младежки център - Добрич с вокален педагог Елена Карабельова. В галерия "Академика" на Икономическия университет своя изложба живопис под мотото "Водата, която ни свързва" представи Дени Орманова. На фона на нейните излъчващи божествена светлина водни импресии всички поети прочетоха стихове. Специален поздрав към гостите бе дуетното изпълнение на Александър Петров и Стефани Маринова на емблематичната българска песен "Хубава си, моя горо", което изправи публиката на крака.

Александър Петров подари на Ана-Луиза Томпсън-Флорес - директор за Европа по въпросите на науката и културата в ЮНЕСКО екземпляр от своята първа поетична книга "Спедобедна усмивка".