С детски празник на открито децата от Генерал Тошево отбелязаха 1 юни

Зумба маратон, индивидуални и групови изпълнения на талантливи малчугани, безброй вдъхновяващи рисунки и щури гатанки, забавни игри, снимки, песни, танци, фокуси, томболи с вкусни награди и подаръци и още куп други изненади плениха най-малките тошевци по случай 1-ви юни – Международен ден на детето.

С детски празник на открито децата от Генерал Тошево отбелязаха 1 юни

Център за подкрепа за личностно развитие (ЦРД) със съдействието на Община Генерал Тошево за поредна година организира тържество на открито, този път в двора на Ученическо общежитие, на което децата от града усетиха празника такъв, какъвто заслужава да бъде за всяко дете – даряващ с искрени усмивки всички.



Международният Ден на детето е учреден от Световната конференция за Защита на децата, провела се през 1925 г. в Женева (Швейцария). Не е ясно защо именно 1 юни е избран за честване на този празник.

Съществува теория, според която причина за избора на този ден става фактът, че през 1925 г. генералният консул на Китай в Сан Франциско ( САЩ) събрал множество китайски деца сираци, за да отпразнуват традиционния китайски фестивал Лодката на дракона (Dragon Boat Festival), който през тази година започвал именно на 1 юни и едновременно с това съвпаднал с провеждащата се Конференция в Женева.

Откакто 1 юни е обявен за Международен Ден на детето от множество страни по света, той се чества с големи празненства.