Старт на проекта „АКТИВНИ ЗАЕДНО“

На 11 Май 2016 г. стартира проект „АКТИВНИ ЗАЕДНО“. Проектът бе представен днес в сградата на Община Добрич от управителите на „Авангард Персонал Консултинг“ ООД Павел Павлов и Миглена Кирова.

Старт на проекта „АКТИВНИ ЗАЕДНО“


Проектът е на стойност 215 339 лева и е финансиран по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси 2014 - 2020“ съфинансирана от Европейския съюз чрез Инициатива за младежка заетост и Европейския социален фонд. Водеща организация е фирма „Авангард Персонал Консултинг“ ООД, която от 13 години се работи в сферата на човешките ресурси, заетост, професионално ориентиране и кариерно консултиране.

Партньор по проекта „Активни заедно“ е Община град Добрич.

Продължителността му е 11 месеца, считано от датата на подписване на договора – 11 май. Първата цел е идентифициране и стимулиране към активно поведение на пазара на труда на 52-ма неактивни младежи на възраст до 29 години – те трябва да са неучащи и да не са регистрирани в Дирекция „Бюро по труда“.

42-ма от тях ще бъдат включени в курс за професионална квалификация по професия „Работник в озеленяването“. След това 34 младежи ще бъдат назначени за 6 месеца на работа като озеленителни в общинското предприятие „Устойчиви дейности и проекти“.