Община Генерал Тошево обявява конкурс за разказ "Земя на пеещите колелета"

Националният литературен конкурс "Земя на пеещите колелета" се посвещава на големия писател и разказвач, певеца на Добруджа Йордан Йовков.

Община Генерал Тошево обявява конкурс за разказ "Земя на пеещите колелета"

Конкурсът има за цел да продължи литературната традиция на Йовковия разказ, в който действията и персонажите са вдъхновени от хуманизма, трудолюбието на добруджанеца и стремежа към красотата във всички нейни форми и проявления. Toй се организира от Община Генерал Тошево под патронажа на кмета с финансовата подкрепа на ЕТ "Добруджа експорт – Георги Балабанов".

В конкурса могат да участват автори, навършили 16 години.



Разказът трябва да е до четири стандартни страници А4, шрифт Times New Roman 12, междуредие 1. Всеки автор може да участва с един разказ, допуска се и съавторство. В конкурса участват само произведения, които не са публикувани до момента на приключването на конкурса, включително и в електронен вариант. Участниците представят творбите си в срок до 30 септември на е-mail адрес: kultura@toshevo.org или на адрес Община Генерал Тошево, ул. „Васил Априлов“ № 5, за конкурса. Придружаваща информация на отделен файл/лист: трите имена на автора, възраст, населено място, личен телефон и e-mail адрес за връзка.

Оценяването ще се извърши от тричленно жури, включващо изявени литературни творци, като разказите се предоставят на журито без личните данни на автора.

Наградният фонд се осигурява от Община Генерал Тошево и ЕТ "Добруджа експорт – Георги Балабанов" и е в размер на 1 500 лв. Ще бъдат присъдени І, ІІ и ІІІ награда, поощрителна награда, специална награда за местен творец, награда за млад автор, награда на ЕТ "Добруджа експорт – Георги Балабанов".

Церемонията по награждаването ще се състои в началото на месец ноември в град Генерал Тошево.