В Добрич започна строителството на нов завод за гъвкави съединения за вода

Символичната първа копка направиха кметът на Добрич Йордан Йорданов, заместник-областният управител Красимир Николов, председателят на общинския съвет Иво Пенчев и управителят на "Неопърл България" ЕООД Веселин Велев. След откриването на новия завод персоналът на фирмата ще се увеличи от 130 на 300 човека.

В Добрич започна строителството на нов завод за гъвкави съединения за вода



Първа копка на нов завод за гъвкави съединения на "Неопърл България" ЕООД - Добрич бе направена днес. Церемонията започна с водосвет, отслужен от отец Емануил.


Гости на събитието бяха кметът на Община град Добрич Йордан Йорданов, заместник-областният управител Красимир Николов, председателят на Общински съвет - Добрич Иво Пенчев, представители, приятели, клиенти и доставчици на фирмата.


Заводът се изгражда в района на бившите казарми, точно срещу ЗАВН и "Старт", на терен от 36 декара, закупен от общината.

"Неопърл България" ЕООД, приемник на "Булмат", е част от групата "Неопърл" - най-големия производител на гъвкави съединения в света, с производства в Германия, Италия, Испания, Дания, Индия, Китай и България. През 2013 година към швейцарското дружество се присъедини и "Булмат" - Добрич. Гъвкавите съединения, произвеждани в нашия град, имат пазари в почти цял свят - изнася се продукция в Европа, Азия, Африка, Централна и Южна Америка.

Към момента персоналът на "Неопърл България" е 130 човека. С новия завод в Добрич ще бъдат открити още 170 работни места.


За мен лично това е една сбъдната мечта, осъществяването на една поставена от години цел, сподели Веселин Велев - управител на "Неопърл България".

Инвестицията възлиза на 14 милиона лева. Строителството ще приключи до края на годината. Очаква се заводът да започне производство в началото на март 2018-та. С него ще се увеличи обемът на досегашната продукция, а също така ще започне и производството на нови артикули.