Кино играта на Добрич Онлайн и Кино Икар - отговорите от миналата седмица и новите въпроси

По два билета за филм по избор в Кино Клуб Икар - Добрич тази седмица печелят Сълзина Атанасова и Юмюгюл Иджаби. Техните имена днес бяха изтеглени в традиционната ни томбола, в която участват всички, дали верни отговори в кино викторината на Добрич Онлайн и Кино Икар.

Кино играта на Добрич Онлайн и Кино Икар - отговорите от миналата седмица и новите въпроси

Ето и какви са верните отговори на въпросите от миналата седмица:


 

1. В кой филм известният като комик Джим Кери играе напълно сериозна и драматична роля. В търсената лента героят на Джим Кери, както и персонажът на Кейт Уинслет, се подлагат на нова процедура по изтриване на спомените след тяхната връзка. ОТГОВОР: Блясъкът на чистия ум. (Eternal Sunshine of the Spotless Mind). Доказателство за класата на лентата е, че Ню Йорк Поуст определи филма за най-добър за първото десетилетие на 21 век. "Блясъкът на чистия ум" ще се запомни поне с две неща. Първото е неочаквано доброто превъплащение на комика Джим Кери в драматична роля. Второто е гениалната идея, която носи филмът - възможно е да заличиш някого от ума си, но е трудно е да го изтриеш от сърцето си.

 

2. На коя кино трилогия сериите са Задругата на пръстена, Двете кули и Завръщането на краля? ОТГОВОР: Властелинът на пръстените (The lord of the rings). Класика във фентъзи жанра, блeстяща екранизация по романа на Толкин. Любим филм на всички фенове на битките с рицари, елфи, орки, джуджета, хобити, дракони и други митични създания.

 

3. В кой български филм на режисьора Виктор Чучков-младши звездата от сериала „Стъклен дом” Радина Кърджилова играе главната женска роля – Беки? ОТГОВОР: TILT. Филмът е едно от доказателствата за възхода на българското кино в последните 1-2 години, дело на млад и талантлив екип както зад камерата, така и пред нея, включително и актрисата Радина Кърджилава.

 

 НОВИТЕ ВЪПРОСИ ЗА ТАЗИ СЕДМИЦА:

 1. Коя актриса играе ролята на правния асистент Ерин Брокович в едноименния филм?

2. Кой играе капитан Джак Спароу в поредицата Карибски пирати?

3. Коя американска тийн комедия превръща актрисата Шанън Елизабет в известен по цял свят секс символ с ролята й на чехкинята Надя, чието гостуване на съученик е гладано онлайн от цялото училище? Подсказка: снимката долу 

 

 

Очакваме вашите отговори на имейл: info@dobrichonline.com или директно от тук

Желателно е вашето писмо да съдържа освен отговорите на трите въпроса, имената ви и телефон за контакт. Крайният срок за изпращане на отговорите е 26 юни, неделя, включително.

 

Двама от отговорилите вярно след жребий ще спечелят по два билета за филм по избор в Кино Икар Добрич.

 

shannon_600