Гореща телефонна линия за сигнали и жалби разкри Заместник министър-председателят по икономическа и демографска политика

Гореща телефонна линия за сигнали и жалби разкри Заместник министър-председателят по икономическа и демографска политика
Заместник министър-председателят по икономическата и демографската политика Валери Симеонов откри гореща телефонна линия за подаване на сигнали и жалби в областта на туризма и шума в заведенията, информираха от пресцентъра на Министерски съвет.

Припомняме, че в началото на месеца вицепремиерът свика работна среща по проблемите на туризма и шума в заведенията, на която присъства и Областният управител на Добрич Красимир Кирилов. Участниците в нея са приели програма за сътрудничество и институционално взаимодействие през летния сезон, като целта е да се гарантира спокойствието, спазването на обществения ред и сигурност на туристите, както и да бъде осигурен ефективен данъчен и осигурителен контрол в търговските обекти, разположени в курортните комплекси, населените места, курортните и ваканционни селища по Черноморското крайбрежие, и не на последно място, спазването на допустимите нива на шум.


Желаещите да подават сигнали и жалби могат да го направят на телефонен номер +359 2 94 03 003 или на електронна поща signalitourism@government.bg.


Проверки ще се извършват през цялото лято както изненадващи, така и по график, с цел установяване на нарушения. Те ще са под координацията на вицепремиера Симеонов.


От началото на лятото и Министерството на туризма обяви на своя сайт имейл и телефон, на който могат да бъдат подавани сигнали за нередности на плажа. Всеки, който се сблъска с порочна практика при ползването на плажни услуги, може да подава сигнали на тел. +359 2 90 46 833, или на електронна поща control@tourism.government.bg.


Във връзка с поетите ангажименти, Областният управител ще координира взаимодействието между институциите на местно равнище и ще следи стриктно за спазване на реда и осигуряване на спокойствието на чуждите и български гости по Добруджанското Черноморие и населените места в периода от 24.00 ч.-08.00 ч., както и да се преустановят незаконните практики в сферата на търговията и туристическата дейност.


Коментирай

Споделете в социалните мрежи:

Google+