ХобиСклуб празнува своя рожден ден

Днес своя рожден ден празнува ХобиСклуб, град Добрич.

ХобиСклуб празнува своя рожден ден

Неправителствената организация навършва 17 години от създаването си. В нея членуват хора със зрителни проблеми и други увреждания. Инициатори за създаването й през 2000-та година са Иван Тодоров, Севдалина Колева, Мико Симеонов, Валентин Влаев и други, а нейни членове са повече от 150 човека. Неправителствената организация ХобиСклуб се е утвърдила като важен фактор в обществения живот чрез разработените от нея социални проекти и проглами, насочени към подпомагането на дарби и умения на членовете в различни области.



От 2009 година са член на Националния алианс за социална отговорност (НАСО), мрежа за организиране на гражданска активност (МОГА), Европейската асоциация на доставчиците на услуги за хора с увреждания (EASPD-Брюксел). Реализирайки своите цели, организацията е разработила и реализирала 23 проекта в полза на хората с увреждания. Получени са много награди, грамоти и дипломи от национален международен характер, както и богато наследство от повече от 20 хиляди снимки, CD и DVD, намиращи се в офиса на организацията.

Днес, по повод своя рожден ден, членовете на организацията ще посетят Катедралата във Варна, а след това и космическия център в Камчия.

Утре в 12.00 часа, в офиса на организацията, ще се отпразнува с торта и чаша студена вода 17-годишнината на ХобиСклуб, град Добрич. На тържеството ще присъства и областният управител на Добрич Красимир Кирилов.