Първа тренировка под ръководството на Диян Божилов проведе Добруджа

Футболистите на Добруджа подновиха подготовка.

Първа тренировка под ръководството на Диян Божилов проведе Добруджа

20 футболисти участваха в тренировката на стадион "Дружба" в Добрич тази сутрин. Очаква се от утре групата да се увеличи поне с още двама - вратаря Злати Златев и халфa Симеон Симеонов, които пропуснаха днешното занимание. Опитният полузащитник смяташе да прекрати футболната си кариера, но след разговори с новия старши треньор Диян Божилов, е приел да помогне на Добруджа и през следващия сезон.



Целта е ясна - завръщане веднага в Б група, заяви наставникът. Всичко необходимо отборът да се развива е осигурено от ръководството, организационно всичко е на ниво, сподели впечатленията си от завръщането си в родния клуб Дидо Божилов. Негови помощници остават Светослав Кръстев и Николай Радомиров.

Два са новите попълнения, които вече са се догорили с треньора и клуба да преминат в Добруджа. На стадион "Дружба" се завръщат Димитър Илиев и Кристиян Петков.

Вратарят Димитър Илиев е на 24 години, от Каварна, юноша на Калиакра и Левски, като през 2012 година подписва с първия отбор на сините, но е преотстъпен на отбора от родния си град. След това пази за Добруджа, Нефтохимик и Поморие в Б група. Димитър Илиев е син на легендарния вратар на Добруджа от славните години в А група Недко Недев.

Нападателят Кристиян Петков е на 22 години, бивш юношески национал. Той е от Добрич, започва да тренира в Добруджа, след което преминава в школата в Ловеч. Играл е за Литекс, Добруджа, Дунав (Русе), елитния Марек, а за последно - в Гърция.

На днешната тренировка имаше и футболисти, които са на проби в Добруджа - юношата на Левски Лионел Матадос, който идва от Калиакра, централният нападател Георги Колев, Алексаднър Михайлов - играл в Локомотив (Мездра) и в Полша.

4 или 5 контроли да изиграе Добруджа през летния подготвителен период планира Диян Божилов. Жълто-зелените на два пъти ще премерят сили със Септември (Тервел). Договорена е проверка с юношите старша възраст на Черно море. Водят се разговори за контрола с втория отбор на шампионите - Лудогорец 2.