Добричлия търси привърженици за галерия под открито небе край морето

Добричлия търси привърженици на идеята си да създаде галерия под открито небе на брега на морето в Балчик.

Добричлия търси привърженици за галерия под открито небе край морето



Природните дадености позволяват от белите камъни на брегоукрепителното съоръжение да се изваят скулптури, които целогодишно да радват окото на всички посетители и туристи напълно безплатно.


Самоукият скулптор Даниел Бодичев открива във варовиковите камъни по Дамбата в Белия град основа за причудливи композиции, на които могат да се порадват всички разхождащи се по морската алея. Той обаче има амбициозната идея тук да се организират пленери за студенти и ученици от паралелки по изобразително изкуство, които да оставят своя отпечатък върху скалите.


Така с времето пешеходната алея, която свързва Балчик с Албена ще се превърне в огромна галерия на открито, която ще привлича и туристи. Досега Бодичев не е срещнал отклик от нито една институция за реализиране на идеята си. Той самият не може да я финансира, но и не иска нищо в замяна, напротив дава всичко от себе си. И зрители всъщност не липсват – привлечени от необичайния „варварско-митологичен стил”, както той сам го определя, но подчинен в почти всяка композиция на основното му верую, че любовта е най-великата сила.