БСП внася вот на недоверие за вътрешната политика

Втори вот на недоверие в рамките на месеца ще внесат социалистите до седмица, като най-вероятната тема ще бъде политиката в сферата на сигурността.

БСП внася вот на недоверие за вътрешната политика
Втори вот на недоверие на червените ще бъде внесен още тази или другата седмица. Вотът ще бъде поискан със сигурност за вътрешната политика на кабинета, стана ясно след заседанието на соцръководството.

Още тази седмица започват разговорите с другите опозиционни сили в парламента, уточни зам. председателят на ПГ на левицата Ангел Найденов.

Червените не изключват възможността да подкрепят и вота на недоверие, който готви РЗС и който е също по темата за вътрешната сигурност. Според социалисти мотивите на двете партии почти напълно си съвпадат и именно това бил сценарият - да се подкрепи вотът на Яне и да се тестува едновременно Синята коалиция, която отдавна настоява за вот срещу вътрешния министър. Червените не знаят още как ще реагират от ДПС на намерението им да дадат рамо на вота на РЗС. От Движението държаха освен това следващият вот да бъде за цялостна политика. Очаква се позициите на партиите да бъдат изяснени през следващите дни.

„Не страдаме от излишни претенции да сме първи, може да подкрепим и други вотове”, коментира Найденов.

Третият вот на недоверие червените планират да внесат втората половина на юли. Той ще бъде за цялостната политика на правителството, както искаха от ДПС още по време на консултациите преди първия вот.

Равносметката на социалистите на отминалия първи вот на недоверие за 2011 бе, че е станало ясно кой кой е в парламента и ГЕРБ разчита на независимите, които получават за това държавна субсидия, коментира Станишев.

Зам.-шефът на червените депутати Ангел Найденов пък стигна и по-далеч по темата:
"Подкрепата на независимите за ГЕРБ е като платената любов!", заключи той.

В коментар на казаното от премиера Борисов, че управляващите ползват пари от държавния резерв за инфраструктурни проекти, а после ги възстановява Брюксел, соцлидерът заяви: "Парите, които бяхме оставили като буфер в резерва, бяха похарчени. Очаквам от премиера и финансовия министър да кажат как ще ги възстановят до нивата, които им оставихме като наследство".