Децата на Добруджа срещат световни футболни грандове на турнир в Москва

Децата на Добруджа срещат световни футболни грандове на турнир в Москва
Малките футболни таланти на Добрич откриват турнира с мач срещу домакина Локомотив. Техният треньор Венци Желев през септември ще изкара едноседмичен стаж в един от най-титулуваните германски отбори. Снимка: Фейсбук страница Evima Sport

Суперфиналите на международния фестивал "Локобол" - световната верига турнири, която Руските държавни железници ежегодно организират, ще се проведат от 4 до 6 август в Москва. Състезанието е за деца, родени през 2006 година. Ще участват 16 отбора от Русия, Турция, Естония и България, които първоначално са разделени в 4 групи.


Добруджа е в поток с руски съперници. На старта на турнира футболистите от Добрич набор 2006 ще срещнат домакина Локомотив (Москва), като след тази среща е официалната церемония по откриването на фестивала. В групата са още МФК Тюмен от едноименния руски град и ДЮСШ РППК (Рибинск).


Сред участниците в турнира личат имената на грандове като Рубин (Казан), Том (Томск), турския Галатасарай и други.


Регламентът предвижда за 1/2-финалите да се класират победителите в четирите групи. Останалите отбори също имат гарантирани още два мача, като те ще играят за златни, сребърни и бронзови релси, съответно за 5-8, 9-12 и 13-16 място.


Отиваме в Москва с амбицията да представим достойно добричката футболна школа, сподели треньорът Венци Желев. За нас е огромна радост и чест, че ще защитваме името на клуба, града и България на един от най-големите футболни турнири за деца и ще можем да проверим нивото си срещу грандове като Локомотив, добави той.


Добруджа доби правото да играе на суперфиналите на "Локобол" в Москва с първото си място на международния турнир "Евима къп 2017" в Банско през април. Надпреварата при набор 2006 бе част от световната верига "Локобол". Отборът, воден от треньора Венци Желев, спечели първото място в Банско с 5 поредни победи. В групата Добруджа победи втория отбор на Стяуа (Букурещ) с 3:1, Прециз (Монтана) с 3:1 и сръбския Витез (Ниш) с 10:0. На 1/2-финал отборът от Добрич игра с втория в другата група Реал от сръбския град Ниш и го победи с 4:0. В мача за първото място Добруджа надигра първия отбор на румънския гранд Стяуа с 6:2.


Наставникът на набор 2006 на Добруджа Венцислав Желев бе избран за най-добър треньор на целия турнир в Банско - за всички възрастови групи. Неговата награда е едноседмичен стаж в клуб от Западна Европа. Вече е ясно и къде ще бъде той - в Айнтрахт (Франкфурт) в началото на септември.


Коментирай

Споделете в социалните мрежи:

Google+