Университетът в Никозия обяви стипендии за обучение на студенти от Добрич

Това става ясно от писмо на вице-президента на Университета в Никозия д-р Никос Картакулис до Кмета Детелина Николова. Кипърският университет предлага една пълна стипендия за магистърска програма за служител на Община Добрич, две частични стипендии – 70% от годишната такса за бакалавърска програма по избор; три частични стипендии – 50% от годишната такса за която и да е бакалавърска програма и пет частични стипендии – 40% от годишната такса отново за бакалавърска програма по избор.

Университетът в Никозия обяви стипендии за обучение на студенти от Добрич

Стипендиите ще се изчисляват на базата на таксата за обучение за академичната 2011 – 2012 година, която е 9450 Евро. Те се дават от името на Университета в Никозия по повод 50 – годишнината от установяването на дипломатически отношения между България и Кипър. 

 

Всички частични стипендии ще бъдат отпуснати след конкурс със следните критерии:
1. Написване на есе на тема „Защо бих желал да уча в Кипър”, 500 думи на английски език, което трябва да се изпрати на г-жа Вера Петрова, мениджър за страната, ел. поща : Petrova.v@unic.ac.cy
2. Среден успех от диплома за завършено средно образование 5.00/6.00
3. Всички кандидати трябва да са завършили 12 клас през май 2011 и да не са посещавали университет.
4. Краен срок за изпращане на есетата е 31 юли 2011.

Всички стипендии ще бъдат връчени на официална церемония в общината. В писмото си д-р Никос Картакулис изразява своята увереност, че чрез тези стипендии ще се осигури допълнителна възможност за сътрудничество и в същото време ще се даде шанс да се приемат повече български студенти в Университета в Никозия с цел укрепване на връзките между България и Кипър. Информацията е публикувана в сайта на Община Добрич www.dobrich.bg. 

Лицето за контакт в България е г-жа Вера Петрова, тел. 0882 60 60 60, ел. поща : Petrova.v@unic.ac.cy