Венци Желев благодари на кмета и на спонсорите за възможността децата на Добруджа да играят на супер турнир в Москва

В руската столица наред с малките футболни таланти на Добрич ще играят грандове като домакинът Локомотив, Рубин (Казан), турският Галатасарай и други. Снимка: Фейсбук страница Evima Sport

Венци Желев благодари на кмета и на спонсорите за възможността децата на Добруджа да играят на супер турнир в Москва

Футболният отбор на Добруджа за деца, родени през 2006 година, утре се отправя към Москва. От петък до неделя в руската столица ще се проведе международният фестивал "Локобол" - световната верига турнири, която Руските държавни железници ежегодно организират. Ще участват 16 отбора от Русия, Турция, Естония и България. Като шампион на международния турнир "Евима къп 2017" в Банско нашата страна ще бъде представена от Добруджа.



Ден преди заминаването за Москва треньорът на тази формация на Добруджа Венцислав Желев благодари на всички, които са подкрепили учатието на отбора на този голям форум. Той благодари за съдействието на кмета Йордан Йорданов, който е осигурил финансиране и плакети на Община град Добрич. Малките шампиони на Добрич са получили подкрепа и от бизнеса в лицето на спонсорите "Бакарди клуб" и "Агро №1". Венци Желев благодари и на членовете на Управителния съвет на футболен клуб Добруджа за оказаната помощ.

Децата и аз много се радваме, че ще участваме на такъв голям международен форум, сподели наставникът. Вярвам, че сме се подготвили добре за мачовете с тези силни съперници и ще защитим достойно името на Добрич, Добруджа и българския футбол, добави Венци Желев, който в началото на септември ще изкара едноседмичен стаж в германския гранд Айнтрахт (Франкфурт) - наградата за най-добър треньор на целия турнир за всички възрастови групи на "Евима къп 2017" - Банско.

Състезанието в Москва е за деца, родени през 2006 година. 16-те отбора първоначално са разделени в 4 групи. Добруджа е в поток с руски съперници. На старта на турнира футболистите от Добрич ще срещнат домакина Локомотив (Москва), като след тази среща е официалната церемония по откриването на фестивала. В групата са още МФК Тюмен от едноименния руски град и ДЮСШ РППК (Рибинск). Регламентът предвижда за 1/2-финалите да се класират победителите в четирите групи. Останалите отбори също имат гарантирани още два мача, като те ще играят за златни, сребърни и бронзови релси на "Локобол", съответно за 5-8, 9-12 и 13-16 място.