Варненската опера гостува в Двореца - Балчик с оперетна гала

Гласовете на солистите Мария Павлова, Галина Великова, Марина Иванова, Вяра Железова, Валерий Георгиев ще се извисят под звездното небе в съботната вечер.

Варненската опера гостува в Двореца - Балчик с оперетна гала

На 12 август, от 21 часа, на открита сцена "Двореца" Държавна опера - Варна отново ще зарадва ценителите на музикалното изкуство с компилация  от арии и дуети от Франц Лехар и Имре Калман, Унгарски танци № 1, 5 и 6 от Йоханес Брамс, Пицикато Полка от Йохан Щраус.



Съвместният проект на Държавна опера - Варна и Културен Център "Двореца" - Балчик за театрално-оперни представления на открито започва през 2016 година, когато се реализират две представления - "Йосиф и фантастичната му пъстра дреха" и "Дон Кихот". Само година по-късно, в рамките на два месеца, публиката в Балчик се наслади на четири постановки. ДКИ КЦ "Двореца", предвид засиления интерес не само от местните жители, но и от чуждестранните посетители на белокаменния град, предвижда да разшири този проект през следващата година, с което ще обогати разнообразния си културен календар.