Литературни четения в парка и творческа работилница по писане ще се проведат в Добрич

Литературни четения в парка и творческа работилница по писане ще се проведат в Добрич
На 11 август, петък, от 18.30 до 19.30 часа ще се проведе първото от поредицата от пет литературни четения около чешмата с шишарката при входа на градски парк "Св. Георги". Проектът е идея на Краси Демиров и се координира от Сдружение "Черноморски център за развитие" - Добрич. Творческа работилница за бъдещи писатели и поети ще се проведе под ръководството на Сашо Серафимов. Със съдействието на Ротари Клуб Добрич произведения на участниците в работилницата ще бъдат събрани в първа книжка "Стихове от парка".

Проектът "Стихове от и за парка" има за цел да популяризира и насърчи практиката на литературното четене и писане през целия живот, като бъде осигурен открит форум на местни поети, писатели и артист да представят българското слово пред широката аудитория на младежи и възрастни посетители на градски парк "Свети Георги" в Добрич. В рамките на 5 литературни четения и 1 работилница за творческо писане сред природата на парка младежи, семейства и възрастни, включително хора с увреждания ще имат възможност да изградят и развият положително и творческо отношение към изкуството.


Проектът е идея на Краси Демиров и се координира от сдружение "Черноморски център за развитие" - Добрич. Ползватели на проекта са всички любители на българското слово и парк "Св. Георги". Официално проектът стартира на 1 август с подписването на договор за финансиране с Община град Добрич на обща стойност 1465 лв.


На 11 август, петък, от 18.30 до 19.30 часа ще се проведе първото от поредицата от пет литературни четения около чешмата с шишарката при входа на градски парк "Св. Георги". Сдружение "Черноморски център за развитие" съвместно с регионална библиотека "Дора Габе" ще подкрепи събитието с открита първа антикварна книжарница за дарени на библиотеката книги на български класици. Всеки желаещ ще може не само да чуе, но и да се докосне до хубавата българска книга.


Организаторите имат идея всеки петък в рамките на 5 поредни седмици през месеците август и септември да превърнат литературните четения в парка в приятелски срещи и разговори на любителите на книгата с известни и по-малко известни писатели и поети.


Творческата работилница за бъдещи писатели и поети е предвидена да се проведе под ръководството на Сашо Серафимов през четвъртата седмица на август. Със съдействието на Ротари Клуб - Добрич произведения на участниците в работилницата ще бъдат събрани в първа книжка "Стихове от парка".


Информация за предстоящите четения можете да откриете на фейсбук страницата на проекта, както и на страницата на Сдружение "Черноморски център за развитие" - (ТУК).


Коментирай

Споделете в социалните мрежи:

Google+