Безплатни индивидуални обучителни беседи за диабетиците в Добрич

Започва кампанията „Заедно сме по-силни” – Безплатни индивидуални обучителни беседи със специалисти ендокринолози и виртуално училище за пациенти с диабет тип 2 на перорална терапия.

Безплатни индивидуални обучителни беседи за диабетиците в Добрич
В България пациентите с диабет тип 2 са около 500 хиляди души. Голяма част от тях са на лечение с перорални медикаменти, но до този момент не са получавали адекватно обучение как да контролират заболяването и здравословното си състояние.

По този повод здравният портал www.zdravenchas.org съвместно със специалисти ендокринолози от 17 града стартират кампания „Заедно сме по-силни”, която е първата програма, насочена към пациенти с диабет тип 2 на перорална терапия. Фокусът на кампанията е насочен точно към тези пациенти, защото те често пъти остават в периферията и не са достатъчно добре информирани как най-добре да се справят със своето заболяване и да могат да го контролират, за разлика от пациенти на инсулинова терапия. Тя стартира от 21 юни 2011 г. и ще продължи до 31 декември 2011 г.

 


По време на кампанията ще бъдат организирани безплатни индивидуални обучителни беседи на пациенти с диабет тип 2 на перорална терапия. Специалисти ендокринолози ще обучават пациентите как най-ефективно да контролират своето заболяване. Всеки включил се в програмата ще получи по 2 безплатни обучителни беседи по време на кампанията, след предварително записване на телефон 0884 33 73 19 всеки делничен ден между 10 и 17 часа. Провеждането на беседите ще стартира в следните градове - София, Благоевград, Варна, Велико Търново, Враца, Габрово, Добрич, Карлово, Ловеч, Пазарджик, Петрич, Плевен, Пловдив, Силистра, Смолян, Стара Загора и Бургас.

 

По време на тези беседи ендокринолози ще съветват пациентите как по-добре да контролират своето състояние чрез здравословно хранене, спорт и физически активности. Първият етап от срещи на пациенти с ендокринолози като част от кампанията ще бъдат осъществени между 27 юни и 29 юли. Всеки записал се за обучителна беседа за първия етап, ще може отново да посети напълно безплатно своя ендокринолог за повторна среща през месец декември 2011 г.