В Шабла отново ще се проведе Фестивал на хвърчилата

Тазгодишното му издание ще бъде на 23 септември, събота.

В Шабла отново ще се проведе Фестивал на хвърчилата

Ден преди това, от 18 часа, в Зелен образователен център - Шабла ще бъде открита изложбата "Ние и Земята сме едно" на Стамен Касабов.



На 23 септември, събота, от 10 часа местността Малкото море, южно от фара на нос Шабла, ще се преобрази в още по-приказно място, посрещайки ежегодния Фестивал на хвърчилата. Той е посветен на хората и птиците от Приморска Добруджа и е организиран от Община Шабла и Зелен образователен център. За шестгодишното си съществуване бързо успя да се превърне в предпочитано септемврийското събитие за много хора от страната и чужбина.

Традиционно фестивалът ще предложи демонстрации на оригинални и атрактивни модели хвърчила, собствена изработка на участниците; свободно пускане и демонстрации на хвърчила; арт-работилници за изработка на хвърчила, бижута и апликации от естествени материали, като ще има щандове за продажба на ръчно направени сувенири; био-пазар, където местни производители ще предложат екологично произведени продукти - плодове, зеленчуци и мед; пешеходни екскурзии за наблюдение на птици до Тузлата и Тюленово; сцена, отворена за всички желаещи да се изявят и позабавляват.

Всеки, който иска да подкрепи фестивала, може да се запише като доброволец в Зелен образователен център - Шабла, както и да закупи картичка с фотос от предходните издания на фестивала и така да стане дарител за организирането му през 2018 година.