Нови отличия за певците на студио "Сарандев" от международен фестивал

Димитрина Германова, Габриела Иванова и Александър Петров от Студио за поп-рок певци "Сарандев" при Младежки център - Добрич с вокален педагог Елена Карабельова се завърнаха със седем медала от V Международен фестивал "Stars of the World – Alexandra Princess Angel" 2017, провел се в Албена от 24 август до днес.

Нови отличия за певците на студио "Сарандев" от международен фестивал

Този международен форум се провежда в две направления - вокал и мода. В първото участниците са разпределени в 6 възрастови групи и се състезават в номинациите световен хит, песен на роден език, фолклор, мюзикъл. В това издание на фестивала бе включена и категорията "С песните на Филип Киркоров", което се посвещава на 50-годишния юбилей на известния руски изпълнител от български произход.



Талантите от студио "Сарандев" се конкурирарах с участници от България, Русия, Украйна, Молдова, Израел, Унгария, Румъния и др. Силното представяне на добричлии им донесе следните отличия: златен медал за Габриела Иванова; два сребърни медала за Александър Петров; три златни медала, един сребърен и Гран при в категория "Световен хит" за Димитрина Германова.

Изпълненията на певците се оценяваха от седемчленно международно жури, съставено от специалисти в областта на музиката и шоубизнеса, директори на фестивали, изпълнители, журналисти, продуценти. Член на журито бе и Бедрос Киркоров - певец и народен артист на Русия, баща на Филип Киркоров.


Димитрина Германова, като носител на Гран при в една от категориите, получи правото да се състезава за голямата награда "Супер Гран при" в направление вокал. На Гала концерта, който се проведе снощи във вариете-театър "Албена", тя се бори с най-добрите певци на фестивала за голямта награда и за правото да участва в Световния шампионат по изпълнителски изкуства в Холивуд, САЩ. За съжаление, малко не й достигна да покори и този връх, но това може да се случи още следващата година.