Община Добрич подкрепя кампанията "Да изчистим България заедно – 2017 година"

Кампанията на „bТВ Медиа Груп” ЕАД през тази година ще се проведе на 16 септември. Идеята за избор на дата е продиктувана от желанието България да стане част от първото по рода си масово есенно почистване.

Община Добрич подкрепя кампанията "Да изчистим България заедно – 2017 година"

Дългосрочната цел на инициативата е да промени съзнанието и отношението на хората към местата, на които живеят, както и начина, по който се грижат за своите отпадъци. Стремежите са в посока обединяване усилията на всички, които искат България, Европа и светът да бъдат по-чисти.



Основен логистичен партньор е Министерството на околната среда и водите (МОСВ), чрез Предприятието за управление на дейности за опазване на околната среда, което подкрепя усилията на всички общински и областни администрации за участие в кампанията. И тази година дейностите по осигуряване на чували, ръкавици, транспорт и депониране на отпадъците ще бъдат обезпечени със средства от бюджета на МОСВ.

Освен организираното пролетно почистване, Община град Добрич и тази година няма да остане безучастна към кампанията "Да изчистим България заедно". Ще бъде оказвано съдействие на всички граждани, които желаят да почистят любимо свое място за отдих, пространствата около своите домове или пък детската площадка, на която се забавляват децата ни.

Можете да заявявате своето участие с избрано от Вас място за почистване на тел.: 058/604 573 или на място в Община град Добрич. Препоръчва се отпадъците да бъдат събрани в чували до контейнерите за битови отпадъци или на удобно място за извозване. Извозването на отпадъците ще се извършва след предварителна заявка за участие.