Ген. Колев и часовниковата кула в Стария Добрич на тетрадките, които Йордан Йорданов ще подари на първокласниците

Кметът на Добрич Йордан Йорданов с подарък за всеки първокласник

Ген. Колев и часовниковата кула в Стария Добрич на тетрадките, които Йордан Йорданов ще подари на първокласниците

707 първокласници, които за първи път ще прекрачат училищния праг в петък, ще получат по 2 занимателни тетрадки със символи на Добрич. Те са за упражнения по математика и писане. Тетрадките са със снимки на часовниковата кула в Стария Добрич и паметника на освободителя на Добруджа ген. Иван Колев, с кратки обяснителни текстове, които целят да възпитат у децата обич към родния край и неговата история.



Всяка тетрадка е с лично поздравление на кмета, което гласи: "Мило дете, Днес е твоят Първи учебен ден. Предстоят ти дни в един интересен свят, който ти ще опознаеш и обикнеш. Свят, до който ще те заведе любимият учител, ще се докоснеш до буквара и ще разбереш, колко е хубаво да имаш много нови приятели. Подарявам ти тези образователни тетрадки със символите на нашия роден край и ти пожелавам да научиш българските букви и да се срещнеш с незабравими и вълнуващи герои, които ще те научат да бъдеш добър и да уважаваш семейството си."

Кметът призовава децата да се гордеят със славната история на Добрич и да бъдат примери за своите връстници. Той им пожелава здраве, да намерят своята врата към света и да имат нестихваща жажда за знание.