Община Каварна ще се включи в инициативата "Да изчистим България заедно"

За поредна година Община Каварна ще се включи в инициативата "Да изчистим България заедно". Тя ще се проведе на 16 септември, събота.

Община Каварна ще се включи в инициативата "Да изчистим България заедно"

Началният час на кампанията е 09.00, а местата определени за почистване в Община Каварна са местността Болата - в случай, че се получи необходимото разрешение за това от РИОСВ – Варна, довеждащият път до крайбрежната зона в град Каварна и територията й - буните, плажната ивица, района под нос Чиракман, както и замърсени терени по ул. "Нефтяник" в град Каварна.

За всички участници в инициативата, включително и за тези, които ще се включат в почистването на прилежащите територии на жилищните и административните сгради и междублоковите пространства, ще бъдат осигурени ръкавици и чували за събиране на отпадъците.



Необходимите консумативи ще бъдат раздавани от днес до 15 септември включително от 08.00 до 17.00 часа в Община Каварна, отдел "Екология и зелена система", както и на 16 септември от 08.30 часа пред сградата на общината.

Събраните отпадъци ще бъдат извозени до претоварна станция - Балчик от фирма "Титан – Бкс" ЕООД.

От Община Каварна призовават всички жители да вземат активно участие в акцията по почистването на замърсените места и с общи усилия да направим общината по-чиста и приветлива.