Община Шабла подкрепя кампанията "Да изчистим България заедно"

За поредна година Община Шабла подкрепя кампанията на bТВ Медиа Груп "Да изчистим България заедно".

Община Шабла подкрепя кампанията "Да изчистим България заедно"

Тази година инициативата ще се проведе на 16 септември, събота. Идеята за избор на дата е продиктувана от желанието България да стане част от първото по рода си масово есенно почистване. Дългосрочната цел на инициативата е да промени съзнанието и отношението на хората към местата, на които живеят, както и начина, по който се грижат за своите и чужди отпадъци.



Основен логистичен партньор е Министерството на околната среда и водите (МОСВ), чрез Предприятието за управление на дейности за опазване на околната среда (ПУДООС), което подкрепя усилията на всички общински и областни администрации за участие в кампанията. И тази година дейностите по осигуряване на чували, ръкавици, транспорт и депониране на отпадъците ще бъдат обезпечени със средства от бюджета на МОСВ.

Община Шабла ще окаже съдействие на всички граждани, организации и фирми, които желаят да почистят любими места за отдих, замърсени пространства около домове и офиси, зелени площи, спортни и детски площадки.

Можете да заявявате своето участие с избрано от вас място за почистване на телефон: 05743/5037 или на място в Община Шабла. Препоръчва се отпадъците да бъдат събрани в чували до контейнерите за битови отпадъци или на удобно място за извозване. Извозването на отпадъците ще се извършва след предварителна заявка за участие.