51 ученици ще прекрачат прага на обновеното училище в с. Красен

51 са учениците, които утре ще прекрачат прага на Основно училище "Йордан Йовков" - с. Красен, 6 от които са първокласници.

51 ученици ще прекрачат прага на обновеното училище в с. Красен

150 години училището в с. Красен раздава ум и светлина сред жителите на селото и околните населени места. Хиляди блестящи личности са били ученици или учители в него, в сърцето на равна Добруджа. В периода 1907 – 1912 г. тук учителства големият писател,певецът на Добруджа Йордан Йовков. Негова заслуга е основаването на първата прогимназия в красенския район.



След като училището претърпя наводнение през изминалите месеци беше наложащо да се направи мащабен ремонт, каза Биляна Тодорова директор на ОУ "Йордан Йовков" с. Красен.


На пърия учебен ден учениците ще влязат в обновени класни стаи с подменен паркет. Ремонтирани са също коридорите и фоайето, а часовете по физическо възпитание и спорт ще са по-приятни в освежения салон. Предстои поставянето на отоплителен котел. 51% от стойността на ремонтните дейности са съфинансиране от община Генерал Тошево.


Ремонтните дейности по обновяване на училищната база бяха възложени на строителна фирма "Ремистрой" ЕООД.

Фирма Ремистрой ЕООД извършва всички видове строителни и ремонтни дейности. Фирмата е с 26 годишен опит в сферата на строителството, в България и извън страната. Занимава се със строеж и реновиране на къщи и апартаменти - изолация, хидроизолации, теракот, ремонт на бани, ВиК, фаянс, ремонт на покриви, вътрешни ремонти- изграждане на ел. инсталации, гипскартон, зидарии, мазилки, латекс, поставяне на ламинат, топлоизолационни системи, хидроизолационни системи и сухо строителство.