122-ма първокласници прекрачиха прага на Средно училище „Петко Рачов Славейков”

122-ма първокласници за първи път прекрачиха прага на Средно училище „Петко Рачов Славейков”. Сред тях са и тризнаците Дея, Зара и Иво. Всички малчугани трепетно очакваха първия си учебен ден, заобиколени от още по-развълнуваните си родители. Специални поздрави първокласниците получиха от зам.-кмета д-р Емилия Баева и от директора на училището Георги Георгиев.

122-ма първокласници прекрачиха прага на Средно училище „Петко Рачов Славейков”

Възпитаниците на СУ „Петко Рачов Славейков”, техните родители и учители изпълниха двора на училището за тържественото откриване на новата учебна година. Точно в 09.00 ч. всички посрещнаха знамето на СУ „П.Р.Славейков” и проследиха издигането на националния флаг под звуците на химна на Република България. В приветственото си слово директорът Георги Георгиев заяви: „15 септември винаги е бил и ще бъде вълнуващ празник, в който всички ние – учители, ученици и родители, се прекланяме пред духовното огнище на българина - училището. Скъпи първокласници, знам, че се вълнувате много. Блестят пламъчета в детските ви очи, защото ви предстои среща с вашите учители, които са отдавна до вас с мислите и труда си. Те ще ви разтворят вълшебното прозорче към света, ще ви научат да четете и пишете и тогава чудният свят на приказките ще бъде ваш. Нека първите ви стъпки бъдат успешни и да ви носят много радост от постигнатото. Скъпи новоприети ученици от осми клас, на вас също искам да кажа „добре дошли”. Радваме се, че избрахте нашето училище. Вашите учители ще дадат всичко от себе си, за да ви подготвят за предизвикателствата на новото време. На добър час, скъпи ученици и учители ”, пожела г-н Георгиев.


Максим и малката Симона поздравиха славейковци с музикални изпълнения, мажоретките – с модерен танц, а възпитаници на училището, участващи в ансамбъл „Добруджа”, подариха на всички уникален букет от добруджански фолклорни танци.

Най-малкото попълнение на СУ „П.Р.Славейков” – първокласниците, минаха под специален цветен венец и с трепет влязоха в класните си стаи, където рецитираха стихчета и получиха първите си учебници и много подаръци.