Калиакра започна подготовка

Новият треньор на каварненци Адалберт Зафиров изведе Калиакра за първа тренировка днес.

Калиакра започна подготовка

Тимът на Калиакра се събра днес предиобед на градския стадион в Каварна за старта на лятната си подготовка, съобщиха от пресслужбата на клуба. Общо 22 играчи се включиха в първото занимание, водено от новият старши треньор Адалберт Зафиров.


 

С отбора започнаха и много нови футболисти, седем от които са вече сигурни попълнения: Павел Ковачев и Цветан Филипов (Берое), Иван Цачев (Славия), Юлиян Петков (Академик), Христо Бахтарлиев (Вихрен), Джунейт Яшар (Несебър) и Георги Какалов, който впоследствие ще се присъедини към тима. Останалите ще бъдат наблюдавани и допълнително ще се прецени, кой от тях притежава необходимите качества за Калиакра.

Освен специалистът, който пое отбора след края на миналия сезон, бе представен и неговият брат Мартин Зафиров, който ще изпълнява длъжността мениджър.

До 14-и юли футболистите ще се готвят в Каварна, като за този период са предвидени три контроли: на 07.07 с Черно море, на 08.07 със Светкавица (Търговище) и на 14.07 със Спартак (Варна). От 15-и тимът е на лагер в Дряново, където ще изиграе шест приятелски срещи: с Видима-Раковски (16.07), с Янтра (19.07), Чавдар Бяла Слатина (22.07), с Ботев Пловдив (24.07), с Нафтекс (26.07) и с Миньор Перник (27.07). Последната проверка е предвидена за 30.07 срещу Доростол Силистра.