Победната серия на Добруджа продължи с 5 гола във вратата на Калиакра

Отборът на Добрич записа шеста поредна победа - 5 за първенство и 1 за купата. Жълто-зелените постигнаха най-изразителния си успех от началото на кампанията - 5:0. Велимир Попчев вкара 2 гола в областното дерби, разписаха се и Лионел Матадос, Румен Николов и Станимир Андонов.

Победната серия на Добруджа продължи с 5 гола във вратата на Калиакра



В мач от трета Североизточна група Добруджа победи Калиакра с 5:0 на стадион "Дружба" в Добрич, като това бе най-малкото, с което се отърваха гостите от Каварна.

Началото на головата фиеста бе поставено още в третата минута. Георги Колев открадна топката от защитата на Калиакра, пусна перфектен пас в коридор към Лионел Матадос и юношата на Левски се разписа във вратата на бившия си отбор. След още 5 минути Матадос записа и асистенция. Той подаде на Румен Николов за 2:0. Последваха още бързи комбинация в атака за жълто-зелените и множество отлични възможности за нов гол. В рамките на 3 минути в края на първото полувреме Лионел Матадос на два пъти уцели гредата - първо разтресе горната с удар от близо 30 метра, а точно преди почивката от малък ъгъл отблизо стреля в страничната. Удар на Румен Николов в 74 мин. също срещна страничния стълб. В следващата атака Добруджа все пак стигна до трети гол - след пробив на Станимир Андонов. В края на мача влезлият като резерва Велимир Попчев се разписа два пъти. В 88 мин. той бе изведен срещу вратаря на Калиакра и покачи на 4:0. В последната пък засече с глава центриране на Ахмед Адемов за крайното 5:0 за Добруджа.

Така с много силна игра жълто-зелените постигнаха най-изразителната си победа от началото на сезона.

Добруджа вече има 19 точки - 6 победи и 1 равенство в първите 7 мача от първенството. Отборът на Добрич излезе поне временно еднолично на върха в класирането - с 3 точки пред Суворово, който утре гостува на Спартак (Варна). В следващия кръг пък е дербито между лидерите в трета Североизточна група.

Преди това обаче Добруджа още веднъж ще играе с Калиакра. Вторият епизод на областното дерби ще е в Каварна в сряда. Тогава двата отбора отново ще се срещнат - този път в мач от турнира за Купата на аматьорската лига.