Инициативен комитет "Против добива на газ в община Генерал Тошево" организира информационна среща

Тя ще се проведе на 10 октомври, вторник, от 18 часа в залата на 3-ия етаж в сградата на Община Генерал Тошево. Поканени са всички, които искат да разберат какви са опасностите, пред които е изправена Златна Добруджа.

Инициативен комитет "Против добива на газ в община Генерал Тошево" организира информационна среща

Инициативен комитет "Против добива на газ в община Генерал Тошево" организира информационна среща, на която ще бъде обсъден докладът за оценка на въздействието върху околната среда към инвестиционното предложение на "Русгеоком БГ" АД за разработване и усвояване на находище „Спасово”, блок „Добрич”, включващо участъците „Рогозина”, „Чернооково”, „Калина” и „Рогозина изток”.



"Дружеството има намерение да изгради сондажи на близо 3000 метра дълбочина, като премине първо през разположените по-плитко слоеве вода в почвата, използвана за питейни нужди, като за добива ще бъдат доставени и използвани вътре в сондажа токсични за човека и природата химикали. Ще говорим има ли рискове от замърсяване на водата ни, почвата, земни трусове, аварии, разлив на химикали по пътната мрежа при транспортирането им, радиация и др.", се казва в поканата на инициативния комитет, отправена към всички граждани на община Генерал Тошево.

Последният шанс Златна Добруджа да бъде спасена са предстоящите 9 обществени обсъждания в град Генерал Тошево и селата в общината - от 16 до 28 октомври.

За въпроси, организиране на срещи с хората по места, доставяне на материали по темата и други дейности по инициативата, телефони за връзка с инициативния комитет: 0887304422 – Атанас Атанасов, 0896284288 – Захари Григоров, 0884609049 – Николинка Гицова.