Земеделците в Общински съвет - Генерал Тошево предлагат протестна декларация срещу добива на газ

На следващото заседание на общинския съвет - редовно или извънредно по темата, съветниците от коалиция "Земеделци и демократи" ще внесат за гласуване протестна декларация срещу инвестиционното предложение за проучвания и добив на газ в блок "Спасово". Това съобщи Стелиян Стоянов от земеделски съюз "Никола Петков".

Земеделците в Общински съвет - Генерал Тошево предлагат протестна декларация срещу добива на газ

От 2009 година земеделците в Общинския съвет сме твърдо против проучванията и добива на шистов газ на територията на общината, припомни той и добави, че и сега ще продължат борбата за опазване житницата на България - Добруджа.



Коалиция "Земеделци и демократи" ще предложи Общински съвет - Генерал Тошево да излезе с официална позиция - протестна декларация срещу проучванията и добива на газ в региона.

Снощи в препълнената зала на общината се проведе инфорамционна среща, организирана от инициативен комитет "Против добива на газ в община Генерал Тошево". В нея участва и общинският съветник от ЗНС Николай Костов, който запозна присъстващите граждани с намеренията на земеделската коалиция в местния парламент.