След проверки в почивните дни НАП запечата 3 магазина в Добрич

Започнаха проверки за отчитане на оборотите и издаване на касови бележки, които се извършват след 17.30 ч. в делнични дни, нощем и в почивните и празнични дни. Причина за мярката са данни от компютърната система на дистанционната връзка на всеки касова апарат в страната със сървърите на НАП, които сочат, че надвечер и в почивните дни търговските обекти отчитат значителен спад на оборотите.

След проверки в почивните дни НАП запечата 3 магазина в Добрич

Основното внимание на инспекторите от "Оперативни проверки" към  НАП е фокусирано върху издаването на касови бележки и съответствието на парите в касите на търговците с отчетеното на фискалните устройства. От началото на  2017 г. за пръв път беше въведено и запечатването на обекти за данъчни нарушения, припомнят от приходната администрация.



За две седмици в Добрич са извършени 45 такива проверки. Съставени са 3 акта за неиздаване на касови бележки, като магазин за хранителни стоки, магазин за дрехи и детски магазин в центъра на града са били запечатани за срок от седем дни. Други 6 акта за административно нарушение са съставени за разлика в касовата наличност. Един акт е съставен и за невнасяне на здрави осигуровки. Предстои и издаването на заповед за запечатването на питейно заведение, разположено в широк център на града, тъй като при извършването на контролна покупка на приходните инспектори не е издаден фискален бон.