Добрич почита Петър Арнаудов с лекоатлетически турнир

По инициатива на Галин Костадинов в Добрич ще се провежда турнир в памет на първия му треньор Петър Арнаудов. Първото издание ще бъде през 2018-та.

Добрич почита Петър Арнаудов с лекоатлетически турнир

Българска федерация по лека атлетика обяви спортния календар за следващата година. В него е заложен нов турнир в град Добрич. Планира се той да се проведе на 4-ти ноември.



Това ще бъде първи турнир, организиран от СКЛА "Добрич". Лекоатлетическият клуб бе създаден в нашия град в края на 2015-та от Галин Костадинов - един от най-успешните спортисти и треньори на Добрич, многократен шампион на България по хвърляне на гюле за юноши и мъже, участник на Олимпийските игри в Атина през 2004 година, извел като треньор своите състезатели в България и Дубай до десетки титли и медали.

По инициатива на Галин Костадинов - президент и треньор на СКЛА "Добрич" от 2018-та ще започне провеждането на турнир в памет на починалия преди 2 години Петър Арнаудов - неговия първи треньор. Петър Арнаудов е един от най-доказаните специалисти в леката атлетика на нашия град. Негови възпитаници са едни от най-успешните спортисти на Добрич. Той е посветил десетилетия на треньорската професия.

Турнирът "Петър Арнаудов" ще включва дисциплини от хвърлянията, бяганията и скачанията за деца, юноши и девойки, мъже и жени.