Джулия Робъртс празнува 50-годишен юбилей

На 28 октомври рожден ден празнува носителката на най-чаровната усмивка - популярната американска актриса Джулия Робъртс. Тя е родена през 1967 година в Атланта, Джорджия и днес чества 50-годишен юбилей.

Джулия Робъртс празнува 50-годишен юбилей

Филмовата кариера на Джулия Робъртс стартира когато тя е на 20. Добива световна популярност с филма "Хубава жена" от 1990 година, който реализира приходи от 464 млн. долара. Хонорарът й за "Хубава жена" е едва 300 000 долара. Само за сравнение 20 години по-късно тя получава сумата от 25 млн. долара за ролята си в "Усмивката на Мона Лиза".



Други известни филми с нейно участие са "Версия пеликан", "Сватбата на най-добрия ми приятел", "Нотинг Хил", "Булката беглец",  "Теория на конспирацията”, "Ерин Брокович", "Бандата на Оушън", "Войната на Чарли Уилсън", "Яж, моли се и обичай" и много други.Носителка е на Оскар за най-добра женска роля във филма "Ерин Брокович" през 2000 година.

Със забележителните си роли и голям талант тя стана най-високо платената актриса във Холивуд, след Анджелина Джоли.Актрисата намира 12 пъти място в класацията "50-те най-красиви личности в света" на списание People.

Последната продукция, в която Робъртс се снима, е трилърът "Пулсът на парите", където си партнира с Джордж Клуни. "Пулсът на парите" е първият филм от 12 години, в който Джордж и Джулия се снимат отново заедно.

Източник: Радио 1 Rock