Добруджа и Ред Бойс играят и двата мача във Великото херцогство

Срещите ще бъдат на 17 и 18 ноември, петък и събота.

Добруджа и Ред Бойс играят и двата мача във Великото херцогство

По покана на Ред Бойс (Диферданж) и поради ограничения бюджет на хандбален клуб Добруджа и липсата на зала в Добрич, която да отговаря на изискванията за евротурнирите, и двата мача между тях от втория кръг в Чалъндж къп за мъже ще бъдат в Люксембург. Първият ще бъде на 17 ноември, петък, от 20.00 часа местно време, а реваншът - на следващия ден, от 18.00 часа. Победителят ще се класира за 1/8-финалите напролет.



Добруджа започва своето участие в Чалъндж къп от втория кръг, заради високия си клубен коефицент. Ред Бойс (град Диферданж, Люксембург) пък отстрани на старта на турнира Кауно Азулас (град Каунас, Литва). Във Великото херцогство домакините победиха с 32:26. След това в Литва Кауно Азулас измъкна мача с 26:25, но това бе напълно достатъчно за Ред Бойс да спечели с общ резултат 57:52 и да достигне до сблъсък с българския вицешампион Добруджа. В състава на отбора от Люксембург има 9 чуждестранни състезатели - и то от държави, които са водещи в света в мъжкия хандбал като Македония, Румъния, Хърватска и други.

Припомняме, че хандбален клуб Добруджа ще представя Добрич и България на международната сцена за 13-та поредна година. Така отборът от Добрич ще подобри собствения си рекорд и ще запише върхово постижение в новата история на страната за всички колективни спортове в България и при двата пола. Като втори в мъжката А хандбална група Добруджа ще играе в Чалъндж къп. Отборът от Добрич неизменно се представя на международната сцена от 2005 година. Именно в Чалъндж къп жълто-зелените записаха най-успешната си кампания в Европа - 1/8-финал през сезон 2008/2009 година, като пред родна публика бяха победени Драгунас (Литва) и Пролетер (Сърбия).