Данъчни проверки по Северното Черноморие

Масирани проверки започнаха в Североизточна България инспектори на НАП-Варна.

Данъчни проверки по Северното Черноморие

Обект на проверките са заведения за обществено хранене, питейни заведения, магазини за хранителни стоки и др.


 

 

Инспекторите проверяват отчитането на продажбите, регистрирани ли са трудовите договори и внесени ли са дължимите данъчни и осигурителни задължения към НАП. Данъчните извършват и контролни покупки от търговски обекти, като по-късно ще направят последващи проверки, за да установят съществуват ли те на контролните ленти и правят ли опити търговците да манипулират фискалните устройства.

Проверени са 272 обекта, като в 131 са открити нарушения на данъчното и осигурителното законодателство. Съставени са 198 акта за административно нарушение, като 172 от тях са за неиздаване на касов бон, а 26 от актовете са за нарушение на КСО - невнесени здравни осигуровки.

Проверките на данъчните инспектори от НАП Варна ще продължат през целия летен сезон, като от началото на месец юли ще бъдат обхванати и заведенията за обществено хранене и развлечение по цялото Северно Черноморие. Екипите от проверяващи ще бъдат подсилени със служители на НАП от вътрешността на страната, а така също в тях ще се включат и служители на Главна инспекция по труда.