Александър Петров и Димитрина Германова от Студио „Сарандев“ с престижни отличия от национален конкурс

Талантите на Студио за поп-рок певци „Сарандев“ при Младежки център - Добрич с вокален педагог Елена Карабельова се завърнаха от Националния конкурс „Съзвездие“ - Шумен с нови престижни отличия: първа награда за Александър Петров и втора за Димитрина Германова.

Александър Петров и Димитрина Германова от Студио „Сарандев“ с престижни отличия от национален конкурс

И двамата се състезаваха в трета възрастова група (13 - 16 години), в която своите певчески умения демонстрираха 30 участника от цялата страна. Изпълненията на младите поп изпълнители се оценяваха от петчленно професионално жури в състав: Етиен Леви - председател, Мая Райкова, Николай Текелиев, Тюркян Исмаил и Йоана Ставрева. По традиция, в този конкурс оценяването е явно. За радост на Димитрина и Александър, десятките, вдигнати пред погледа им, бяха в изобилие!



В XI Национален конкурс за изпълнители на популярна песен „Съзвездие“2017 - Шумен, тази година взеха участие над 70 певци от много градове на страната: Варна, Бургас, Добрич, Шумен, Севлиево, Търговище, Разград, Плевен, Силистра, Русе, Ямбол и други. Големият музикален форум се проведe на 28 и 29 октомври. Организатори на събитието са Община град Шумен и Общински младежки дом - Шумен.