Станишев и Борисов спретнаха спор в реално време пред медиите

Лидерът на БСП Сергей Станишев и премиерът Бойко Борисов влязоха в истински интерактивен спор чрез медиите в реално време.

Станишев и Борисов спретнаха спор в реално време пред медиите

Всичко започна по време на пресконференция в централата на социалистическата партия, на която Станишев коментира думите на премиера, изречени по-рано днес, че българите „са неговите кучета".



„Българското общество проявява твърде много търпение към господин Борисов и неговото презрение към българските граждани. Тази фраза е квинтесенция на неговото управление", посочи Станишев. "Искам да припомня, че това не се случва за първи път", допълни той. " В САЩ, преди няколко месеца премиерът каза, че българите „сме лош материал".
 
Станишев подчерта, че днешното изказване на Бойко Борисов е абсолютно недопустимо. „Апелирам към медиите и обществото да не проявяват повече търпение", каза Станишев.
 
Апелът му намери отклик сред българските медии, защото се оказа, че само до няколко минути думите му са стигнали до премиерското ухо. Пред една от българските медии от Перник Борисов коментира : "Колкото и пъти Станишев да повтори тази лъжа, не 100, а 1000 пъти , тя никога няма да стане истина. Имам много по- важна работа, отколкото да се занимавам с лъжите му за "лошия човешки материал".
 
Бързата реакция на министър- председателя изненада Сергей Станишев. „Аз винаги съм изразявал учудването си, кога г-н Борисов намира време да работи като премиер", коментира той. "Аз му благодаря за вниманието към нашата пресконференция. Знам, че първото нещо, което е направил, след като е влязъл в кабинета си в МС е да сложи телевизор там. Но това не изчерпва работата му".
 
По повод прословутият цитат „за лошия човешки материал", Станишев подчерта, че той е абсолютно точен и припомни, че видеоматериалът може да бъде намерен лесно в интернет.