Дамите от ЖГЕРБ-Добрич увеличиха семейството на SOS приятелите

Дамите от Жени ГЕРБ-Добрич се присъединиха към семейството на многобройните приятели на SOS приятелите, които със своите дарения помагат на децата и приемните семейства към Сдружение SOS Детски селища България.

Дамите от ЖГЕРБ-Добрич увеличиха семейството на SOS приятелите

По време на работно посещение в Трявна дамската организация на ГЕРБ-Добрич посети и селището на приемните семейства там.



Те бяха посрещнати от една от приемните майки, която е от Добрич. Стана ясно, че не само тя , но и директорът на селището в Трявна Иван Христофоров, са от добруджанския град. Тя запозна гостите с условията, които SOS Детски селища България, за да имат щастливо детство още десетки деца, лишени от родителска грижа деца и такива, които са в риск да загубят закрилата на своите родители.

Членовете на дамската организация направиха дарение от собствени средства за децата от селището, защото вярват, че всяко дете заслужава щастливото детство.

Сдружение SOS Детски селища България е първата гражданска правозащитна организация в страната, която предоставя директна грижа за деца в риск, като се стреми да осигури пълен с обич дом за всяко дете. Сдружение SOS Детски селища България е част от голямото международно семейство SOS Children’s Villages International, което се грижи за близо 1 000 000 деца в 135 страни по света. От 1990 г. SOS Детски селища България осигурява семейство и здравословна среда за развитието и израстването на лишени от родителска грижа деца. SOS Детско селище Трявна е открито през 1993 г.