3 тошевски села за първи път бяха посетени от народен представител

Йордан Йорданов е първият депутат, който идва при нас и след изборите - това споделиха хората от Житен, Пчеларово и Дъбовик.

3 тошевски села за първи път бяха посетени от народен представител


В изпълнение на своето обещание народният представител от "Обединени патриоти" от 8-ми МИР - Добрич Йордан Йорданов продължава срещите си с граждани в населените места в областта, които е посетил и по време на предизборната кампания. Депутатът от ВМРО днес бе в 3 села в община Генерал Тошево - Житен, Пчеларово и Дъбовик. Присъстващите споделиха, че той е първият народен представител, който някога е идвал в тяхното село.

Две бяха основните теми на срещите. Възрастните хора поставиха проблема с ниските пенсии, като Йордан Йорданов ги запозна с решенията на управляващата коалиция за тяхното увеличаване. Другата голяма тема бе надвисналата над Добруджа опасност - добива на газ в най-плодородните земи на Европа. Жителите и на трите села изразиха своето притеснение и несъгласие с инвестиционното предложение. Йордан Йорданов припомни, че той лично също е против, както и ВМРО - Добрич, като войводите излязоха с официална декларация срещу добива на газ в региона. По покана на кмета на Община Генерал Тошево Валентин Димитров народният представител посети и добруджанския град. Двамата обсъдиха възможностите на Йордан Йорданов да помогне в качеството си на депутат от областта за решаване на проблема с добива на газ.

Именно този проблем ще бъде акцент в тазгодишното факелно шествие на ВМРО - Добрич. По традиция в края на ноември войводите ще припомнят несправедливостите на Ньойския диктат от 1919-та. Мотото на факелното шествие, което ще премине в петък вечер по центъра на Добрич, този път ще бъде "Добруджа - житница или пустош?!?".