Афганци вместо дини намериха на Кулата

Гранични полицаи и митничари задържаха на ГКПП – Кулата осем афганистанци, укрити в камион с дини, съобщиха от „Гранична полиция”. Товарният автомобил е със словашка регистрация, пътувал за Гърция.

Афганци вместо дини намериха на Кулата
Осем афганистанци, укрити между дините в товарен камион "Волво", бяха открити от гранични полицаи съвместно с митничари на ГКПП-Кулата, съобщиха от "Гранична полиция". "Находката" била намерена по време на проверка на камион със словашка регистрация, пристигащ от Гърция снощи. "Волво"-то е било управлявано от словака Р.С. на 50 г., в чиито документи пишело, че превозва дини от Гърция за Словакия.

Мобилният рентген обаче открил в палетите между дините сгушени хора. Нелегалните пътници били 8 на брой, всичките афганистанци.

Те имали документи за напускане на Гърция в 30-дневен срок. Емигрантите и шофьорът са задържани.

Уведомена е Районната прокуратура. Изпратена е официална информация на гръцките гранични власти, че след приключване на процесуално-следствените действия от българска страна ще започне процедура по обратното им връщане. Товарният автомобил също е задържан, работата по случая продължава.