Магията на Цар Футбол завладява Албена

В набор 2000 ще бъде връчена купа и плакет в памет на Ангел Атанасов.

Магията на Цар Футбол завладява Албена

Цар Футбол ще завладее спортните терени в Албена през първите дни на юли. За поредна курортът е избран да домакинства на международен детски футболен турнир "Албена Къп Джуниър", организиран от Inter Sport Group - BG.



Участниците тази година са разделени в 4 възрастови групи. Те са от България, Украйна и Русия. При най-малките 1997/1998 г. отборите са разделени в две групи. В "А" ще играят Свиленград 1, Хмелницки (Украйна) и Локомотив (Пловдив), а в група "В" са съставите на Левски (Русе), Нестишанка (Украйна) и Свиленград 2.

 

4 тима от набор 1999 ще спорят помежду си. Това са съставите на Локомотив (Пловдив), Спартак (Варна), Криля Советов (Русия) и Нестишанка (Украйна).

 

Две групи има в набор 2000, в който за втора поред година ще се връчи специална купа и плакет в памет на управителя на в. "Добруджанска трибуна" Ангел Атанасов. Трофеят е по инициатива на приятели и спортни деятели, оценяващи по достойнство стореното през годините за развитието на великата игра в Добрич и областта от Ачо, както най-често се обръщаха към него. Ангел Атанасов впечатляваше с позицията си не само в сферата на журналистиката, но и в пряката си дейност като председател на ФК "Добруджа" и зам.-директор на Спортно училище "Г. С. Раковски".


Жребият отреди в група "А" да са отборите на Черно море (Варна), Изида (Добрич) и Криля Советов (Русия). В група "В" ще спорят Спартак (Варна), Левски (Русе) и Локомотив (Пловдив).


Черно море, Изида, Левски (Русе) и Локомотив (Пловдив) са отборите, заявили участие в набор 2001.

 

Организаторите съобщиха, че ще бъдат връчени купи на всички отбори, а усилията на децата ще бъдат възнаградени с медали.

 

Целта на проявата е децата да спортуват и да няма агресия, съобщиха Inter Sport Group - BG.

 

Техническата конференция е насрочена за 1 юли от 18 часа, а първите футболни срещи на стадионите в Албена ще бъдат на 2 юли от 16 часа. Закриването на турнира ще се проведе на 6 юли от 13 часа.