Талевци отбелязват Международния ден на хората с увреждания

Под мотото "Виждам те!" и тази година талевци отбелязват 3-ти декември-Международния ден на хората с увреждания.

Талевци отбелязват Международния ден на хората с увреждания

В рамките на седмична информационна кампания , която ще се проведе от 27.11.2017 до 01.12.2017 година специалистите от Екип за подкрепа и личностно развитие в училището организират работни срещи с представители на различни институции и организации , работещи с лица със специални потребности. Целта е да се пробуди гражданската отговорност на ученици, учители и възрастни към нуждите и трудностите на хората с увреждания. Да се придобият трайни знания и опит относно видовете увреждания и как можем да бъдем полезни, да виждаме не увреждането , а потенциала на човека.



Да запознаем обществото с високите постижения на параолимпийците, да разкажем техните истории и да покажем, колко далеч може да стигне човек, благодарение на постоянството и ясната цел, към която се стреми. Гости на събитията са Кристина Димитрова – брайлов специалист в ЦСРИ-Добрич , Мария Методиева – председател на Фондация „Св. Николай Чудотворец“ , Петя Митева-Председател на териториалната организация на Съюза на глухите в Добрич и Иван Тодоров – Председател на „ Хобисклуб “.

Изработени са информационни брошури , предстои конкурс за рисунка на тема “Аз съм толерантен към хората със специални потребности!”. Колаж от рисунките ще бъде издаден в Календар за 2018 година. Ще бъде създаден и публичен албум с рисунките от конкурсa, който ще споделим на фейсбук страницата на Логопедичен кабинет и в страницата на e-twinning проекта.