Калиакра освободи Филип Филипов

Старши треньорът на Калиакра Филип Филипов бе освободен от поста си, съобщиха от пресслужбата на клуба. От ръководството обявиха, че решението е продиктувано от слабата игра на футболистите и резултатите до момента, като обещаха, че раздялата ще бъде напълно коректна.

Специалистът се появи съвсем за кратко на стадион „Калиакра”, разговаря с президента на клуба, след което се сбогува с футболистите и си тръгна. Днешната тренировка бе водена от помощник треньора Стефан Славов.

Още утре Калиакра ще има нов старши треньор в лицето на Тони Здравков. Специалистът е добре познат в Каварна, след като именно той изведе тима до бараж за влизане в А група през 2007-а година.

Лошата новина за Здравков е, че един от най-опитните футболисти на Калиакра Светослав Петров пропуска остатъка от есенния полусезон заради контузия. Халфът получи травмата в мача срещу Академик и бе принудително заменен още през първото полувреме. След направените прегледи е установена скъсана вътрешна връзка. Идният понеделник Светльо ще претърпи операция и ще бъде на линия най-рано след 3-4 месеца.

С контузии са още Георги Станчев и Александър Събев. Нападателят не се е възстановил напълно от разтежение на коремните мускули. Събев пък е с изкълчен глезен и ще отсъства поне една седмица.