Поздрав от кмета на Каварна по случай Международния ден на доброволеца

Днес обществото отдава почит към хората, които с безвъзмезден труд помагат за подобряването на живота на уязвимите и нуждаещите се от помощ.

Поздрав от кмета на Каварна по случай Международния ден на доброволеца

Доброволчеството е дейност на добра воля, която извършваш от сърце, без принуда, в помощ и полза на другите. Това могат да правят само сърцати хора, каквите сте вие, младите хора.



За първи път денят се чества през 1985 г. по инициатива на ООН, когато световната организация приканва правителствава и неправителните организации от всички страни да изкажат уважението и благодарността си към доброволците и да дадат по- голяма гласност на дейността им.

Доброволчеството се превърна в политика на нашия град, насочена към млади и възрастни, които имат вродено или придобито увреждане и се нуждаят от подкрепяща среда. Всеки акт на доброловчество прави света и по-добър.

Благодаря на всички за всеотдайния труд и отделено време за провежданата социална политика за привличане и интегриране на хора с увреждания, чрез осигувяване на добра подкрепяща среда и чрез хуманното отношение към тях.

Уважаеми доброволци, 

пожелавам на всички вас в Деня на доброволеца здраве и лични успехи!

Нина Ставрева
Кмет на Община Каварна