С молебен за здраве и рибен курбан отбелязаха Никулден в община Шабла

С молебен за здраве и рибен курбан отбелязаха Никулден в община Шабла
За четвърта поредна година, площад „Морски“ в село Тюленово събра жители и гости на община Шабла на тържествено честване на Никулден.

Отец Атанас от Дуранкулак извърши водосвет за здравето на имениците, рибарите и всички, които празнуват днес.


В празничната програма участие взеха фолклорните групи „Добруджанка“ от село Граничар и „Кардарина“ от село Горичане и Градският духов оркестър.


Кметският наместник на село Тюленово Невена Георгиева отправи поздрав към присъстващите. Своите пожелания отправи и кметът на община Шабла Мариян Жечев. Той честити празника на рибарите, имениците и банкерите. Приветствие отправи и председателят на Общинския съвет д-р Йорданка Стоева. Председателят на Съюза на резервистите в Мангалия също поздрави жителите и гостите на Тюленово.


След празничната програма Емил Тодоров - Председателят на Съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва, хвърли в морето венец в памет на загиналите моряци.


По традиция, жителите и гостите напразника опитаха тюленовска рибена чорба и прясна риба, дарена от ИА  „Рибарство и аквакултури“ и местни рибари, приготвена в ресторант „Тюленово“.Коментирай

Споделете в социалните мрежи:

Google+