Борец е най-добрият спортист на училището за шампиони в Добрич

Ясни са най-добрите спортисти и отбори на Спортно училище "Георги Стойков Раковски" - Добрич за годината. Те бяха определени от президенти на спортни клубове, треньори, учители и спортни журналисти.

Борец е най-добрият спортист на училището за шампиони в Добрич

Панайот Димитров бе избран за Спортист на годината на Спортно училище "Георги Стойков Раковски" - Добрич. Състезателят по борба от 12А клас спечели през 2017-та бронзов медал на Олимпийските игри за хора с увреден слух в категория до 57 кг. и трето място на държавното-лично първенство за юноши. Панайот Димитров бе първи в класацията и през 2015-та година.



Втори в анкетата е осмокласникът Димитър Янков - национален състезател по вдигане на тежести. Той спечели първото място и на двата кръга на държавното лично отборно първенство за кадети до 15 години в категория до 56 кг. Участва на Световно първенство за кадети до 15 г. в Бангкок, Тайланд. Негов треньор е Юндер Бейтула.

Третото място си резделят двама хандбалисти, които са събрали равен брой точки - Илиян Денев и Донислав Димитров. Те спечелиха сребро в първенството с мъжкия отбор на Добруджа и бронз с младежката формация.

В десятката следват Андон Иванов - бокс, Илия Иванов - борба, шести са колоездачите Янис Маринов и Цветомир Бончев, седми е хандбалистът Мелих Мехмедов, на осмо място са трима борци - Ростислав Александров, Росен Росенов и Дарин Дичков, девети е тежкоатлетът Ангел Янков, а десетото място си разделят брат и сестра - лекоатлетите Алтен и Денис Атанасови.

Ще бъдат връчени и поощрителни награди - на Живодар Владев за най-добър футболист, на Деница Донева, Назар Сюлейманова и Полина Митева - за успехите им в художествената гимнастика, и на състезателката по вдигане на тежести Гюлбахар Ахмедова - за най-млад медалист.

Анкетата за отбор на годината на спортното училище печели Колоездачен клуб "Добрич - 1905" с формацията за юноши старша възраст, които станаха втори на държавния личен отборен шампионат на шосе. Второто място е за младежите до 19 години на Хандбален клуб Добруджа - трети на държавното първенство на България. В класацията за отбори следват борците на "Добруджански юнак" - кадети.