Кметът на община Добричка ще зарадва за Коледа децата от детските градини

Кметът на община Добричка – инж. Тошко Петков ще зарадва за Коледа и Нова година всички деца в 30 детски градини с коледни торбички с лакомства.

Кметът на община Добричка ще зарадва за Коледа децата от детските градини

Концерти, изложби, театрални спектакли, разнообразни инициативи и забавления предлага коледно-новогодишна програма на община Добричка. И тази година проявите започнаха със символичното запалване на светлините на коледната елха в сградата на общинската администрация. Със светването на коледната украса се сложи началото на празничните мероприятия, наситени с коледни концерти, базари, работилници и много весело настроение. Почти всеки ден от месец декември е ангажиран със забавни мероприятия, които ще продължат до края на месеца.



С най-голяма радост и очакване се готвят децата от 30-те детски градини в община Добричка. В детските ателиета по проект „Детска академия за толерантност в община Добричка“, който се осъществява по процедура „Подкрепа за предучилищното възпитание и подготовка на деца в неравностойно положение“ по Оперативна програма ,,Наука и образование за интелигентен растеж“ 2014-2020 г., съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейските структурни и инвестиционни фондове кипи трескава подготовка в очакване на коледните и новогодишни празници. Навсякъде в детските градини са открити изложби с коледни и новогодишни картички, сувенири, коледни украшения, играчки, сурвакници, изработени в ателиетата по приложни изкуства по проекта. В танцовите и театралните ателиета децата подготвят коледни тържества и концерти за да посрещнат заедно със своите родители Дядо Коледа. Родителите на децата, участващи в Работилницата за родители по проекта са първи техни помощници в подготовката им за празника. На 22.12.2017 г. в 10.00 часа, преди започване на заседанието на Добрички общински съвет, децата от детско театрално и танцово ателие по проект „Детска академия за толерантност в община Добричка“ от Детска градина „Слънчице“, село Божурово ще отправят своя коледен поздрав за здраве и берекет за наближаващата 2018 г.

Началото на коледните концерти и тържества ще започне НЧ „Д-р Йосиф Йосифов-1884 г.“, с. Карапелит с концерт с участието на деца, ученици и самодейци от селото. В програмата през целия месец ще вземат участие и танцовите състави, певческите групи и формации към народните читалища в общината със свои концерти, представления и изложби.

На 15 декемри от 12.00 ч. НЧ „Стефан Караджа – 1942 г.“, с. Смолница ще отбележи тържествено своя 75 годишен юбилей с празничен концерт с участието на самодейци от читалището, фолклорна танцова формация „Здравец“ към НЧ с. Дончево, ученици от ОУ „Климент Охридски“, село Смолница и фолклорна танцова група „Веселчани“, град Добрич. От 18.00 ч. на същия ден кметство село Паскалево и НЧ „Димитър Минчев – 1896 г.“ организират коледен концерт в салона на читалището с участието на певческата група при читалището, певческата група при клуба на пенсионера № 1, деца от детската градина в с. Паскалево и фолклорна формация „Настроение“, град Варна.

Коледен концерт на НЧ „Асен Златаров – 1940 г.“, с. Стефан Караджа ще събере всички жители и гости на селото на 17.12.2017 г. в салона на читалището от 12.30 ч.

На 18.12.2017 г. от 18.00 ч. читалищата в селата Владимирово и Фелдфебел Денково също ще зарадват малки и големи с празнични тържества.

На Игнажден – 20.12.2017 г. от 12.30 ч. празнична програма за всички жители на селото са подготвили самодейците от НЧ „Светлина-1941г.“, с. Ведрина. В с. Плачидол на 20.12 от 17.30 ч. ще има съвместен концерт на самодейците от читалищата на Плачидол и Методиево.

На 22.12.2017 г. със съвместни културни и развлекателни прояви ще отбележат коледните празници детските градини, училищата и читалищата в селата Ловчанци, Овчарово, Славеево, Методиево, Бенковски и Божурово.

На 24.12.2017 г. вечерта коледарските групи към читалищата в Славеево, Бранище, Овчарово, Ловчанци и Царевец ще поздравят по домовете жителите на селата с коледарски песни и благопожелания, и ще възпроизведат обичая „Коледуване“.

На 29.12.2017 г. ще се проведат общоселски веселия, новогодишни томболи, концерти, организирани от читалищата.