Добричлия успешно съчетава фотографията и бокса в Англия

Мартин Димитров е пример, че хората могат да съчетават и успяват в две коренно различни неща. Той е на 25г. от Добрич. Когато завършва средното си образование в СУ "П.Р Славейков", заминава да живее в Англия. Там развива двете си любими занимания - бокса и фотографията. В спорта той става шампион на Лондон и печели един от най-силните международни турнири в Англия. След като завършва фотография в лондонски университет, той успява да се докаже и в тази сфера.

Добричлия успешно съчетава фотографията и бокса в Англия

Взема решението да замине за Англия година преди да завърши средното си образование. Има желание да учи фотография в Лондон.Така отива там и кандидатства в University of West, където завършва фотография. Вече може да се похвали със собствен бизнес, като се е специализирал в архитектурна фотография. Снима главно луксозни имоти за архитекти, интериорни дизайнери и агенции за недвижими имоти. Фотографията обаче не е единственото му призвание.



Боксът е другото нещо, което го влече. Започва да тренира на 15 год. в боксов клуб "Добруджа" при Йордан Мирчев и Михаил Георгиев. След което продължава със Светослав Тодоров. Преди 6 години заминава да следва в Лондон. През първите месеци от живота в чужбина се посвещава на образованието. Скоро започва да усеща липсата на бокса. Тренировките ми помагат в живота, правят ме по-спокоен - споделя Мартин. Затова се завръща към бокса. Започва да тренира в клуб "Kool box gym" при треньора Браян О'Шанъси, който бързо вижда големия потенциал на добричлията за победи в състезанията.

                      

Мартин има успехи както в нашата страна, така и в Англия. Преди година става сребърен медалист на Републиканско първенство по бокс на България като представител на боксов клуб "Добротица" - Добрич. Миналото лясто става шампион на Лондон в категория до 81кг. Титлата го класира за следващите кръгове на националното първенство на Англия. Той постига още победи и остава на крачка от финалите на Републиканското.

Най-големият му успех в Англия е първото място на Международното състезание "Haringey BOX CUP" в "Александър Палас" в Лондон, подобно на нашия турнир "Странджа". Той достига до титлата след победи срещу шампиони на Лондон, Швеция и Ирландия.

На въпроса "как се съчетават фотографията и бокса", Мартин отговаря: "Хората, които ме познават от страната на фотографията, не могат да повярват, че съм боксьор. И обратното - хората, които ме познават от залата, не вярват, че съм фотограф. Фотографията развива креативността, която в бокса също е нужна. А боксът развива постоянството. Учи човек да не се отказва. Загубата не означава загубена битка. Засега и двете вървят ръка за ръка. След още една година като състезател в аматьорския бокс, ще мина при професионалистите. Тогава може би ще реша кое ще се превърне в моя по-голяма страст." 

Изборът ще бъде труден, защото и в двете поприща Мартин се справя страхотно. Негови снимки са избрани за корицата на книгата "Anatomy of the Treehouse". Той снима къща на дърво в Уудсток - известния със своя фестивал американски град край Ню Йорк. Състезава се с още двама американци, но снимките, направени от него, успяват най-много да впечатлят архитекта, който издава книгата.


Споделя, че когато не се прибира дълго време, България му липсва. Когато има деца, иска да знаят за неговата родна страна. Казва, че животът в Англия е много по-различен, което отваря очите на човек.